Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. február 28., kedd

Pár fotó

Itt már akad néhány rombolási mozzanat is! :) Felszedtük egy darabon a padlószőnyeget, ééééssss hajó padló van alatttaaaaa! Most már csak drukkolok, h szúmentes legyen!!!!! Azt passz, h hogyan lehet megállapítani. Ma kicserélte após és István a zárakat. Legközelebb alkoholos filccel kell mennem, h melyik a melyik. :) Míg ők ténykedtek, addig én pár magot elvetettem, palántának, cserépbe. Nagyon jól süti a nap az ablakot, úgyh ott ellesznek! Lett, paprika, paradicsom egy része, brokkoli és két fűszernövény: bazsalikom és szurokfű. Persze, lesz más is, csak elfogyott a cserép! :) 

ház udvarból, itt István kiszedte a betonlábakat, én a drótot szedegettem le róla, amit felhasználtunk a hátsó kerítés toldozás-foltozásához. 

Majd innét is kikerülnek az oszlopok, a hordónál pedig egy kisebb tikudvar lesz.

az épületekkel egyelőre még nem kezdtünk semmit. Max, az egyik lesz Baltazár fennhatósága
Az előszobában a linoleum alatt metlaki van, vagy hogy kell írni. Vhol azt olvastam, h az újra divat. Sztem, ez nem nálunk lesz. :) 

Őrülten rózsaszín szoba, ami majd bordó lesz egyszer, jelen állás szerint :)
Rózsaszín szoba padlózata, hajópadló!!! Nagyon remélem, h szúmentes!!!
most még szürke szoba, de még tisztázatlan a sorsa, h milyen lesz, itt is hajópadló van! Természetesen, ezt még "fényezni" kell!!!
leendő étkező alja a lineolum alatt beton!

konyha üresen, egy kis ideiglenes asztallal



fürdő befele nézet - ide jó lenne másik járólap-csempe és törölköző szárítós radiátor.



2012. február 27., hétfő

Tervezés

Lassan összeáll a fejemben a konyhaterv. Ahol is talán a legtöbb változás lesz. Aztán majd meglátjuk, h mit szól hozzá az István.
Teszek fel fotókat is, de gondoltam, h majd a bútorok nélkül. 

szomszéd

Még csak az egyik szomszéddal találkoztunk. Fiatal házaspár. Váltottunk pár szót, igazándiból nem tudni, h ki volt anno a hunyó, de ugye mindig kettőn áll a vásár. Szóval, a vakolat lejött a házról a szomszéd felől, ezért vizesedik a fal, szóval ezt is orvosolni kell. Javasolta, h egy vízzáró réteget fel tudunk tenni, ha jönnek hozzá térkövezni. A kerítés, ki tudja milyen okból kissé beljebb csúszott, régi oszlopok dróttal. Az elejét megcsinálta a srác, trapézlemez vascsőhöz erősítve, az elején pala. Sajnos, ez a mi velünk, tehát ezt nekünk kell megoldani. Majd közli, h neki ez 3kilójába került. Nos, szlengben abszolút nem vagyok jó, de ahogy körbeérdeklődtem, mások sincsenek tisztába a dolgokkal. Tehát, most vagy 3ezer vagy 300ezer Ft-ba került. Tegnap megnézegettem, kb. 1900FT/m2 -be kerül egy lemez... van még pár méter, amit meg kellene csinálnunk. De vhogy, most, ha esetleg 300eFt lenne, akkor azt tudnám másra is fordítani, mint kerítés küllemjavításra. 
A másik szomszéddal még nem találkoztunk, de majd ami késik, nem múlik. :)

új mezőkre lépünk!

Fészekrakás címmel! 
mivel, ez is egy nagy lépés, akár csak az esküvő, így folytatom itt. Bár, azt hittem, h először a majd a babaprojekttel fogom folytatni, de hát ezek szerint előbb meg kell teremteni a fészket, ahova az apróságok jöhetnek. 
Amióta nézegettük a házakat, ezt kb. 1-2x néztük meg, mivel, ez a kereten kívül került. Kiderült, h a szülők is nézegetik és úgy gondolták, h megtoldják nekünk a keretet, persze, úgymond, kamatmentes kölcsönként. Így december végén felkerestük és múlt hét csütörtökön került sor a kulcsátadásra. 
Szombaton kimentünk, kihívtuk a villanyszerelő ismerőst is, meg kell emelni a hálózatot, mert kissé kevés, ami van, kb. 1 mosógépet elbír aztán annyi. Betoldoztuk a lyukakat a kerítésen körbe-körbe, h a kutyusunkat oda tudjuk vinni. Puli lesz, Baltazár a neve. Ez jött szívből. :) Lefejtettem a drótot az oszlopokról, István kiszedte a lábakat, amit tudott, majd ezeket felhasználtuk a foltozáshoz. :) 
majd odajön a szomszéd, h mi volt, hogy volt, majd közli, h 3 kiló volt a kerítés és ha gondoljuk folytathatjuk. Nos, eddig érdemleges választ nem kaptunk a 3 kiló forintosított változatára. Eléggé megoszlanak a szlengtudások. Lehet 3eFt és 300eFt is. Nos, ha az első, akkor mehet a dolog, ha a második, akkor bocs, de most nem, mert azt a pénzt tudjuk másra is fordítani. 
Elültettem a csicsókákat is. 
Kezd összeállni a konyha is a fejemben. 
Unokaöcsém lakását szakemberek újították fel, a miénk pedig a do it yourself ház lesz. Amit lehet, mi szeretnénk megcsinálni, h ezzel is spóroljunk. Persze, így biztos hosszabb lesz. 
Ja, a hálóba szánt régi heverőimet, amik egy haveromnál pihentek, várva a sorsukat, ő odaadta vkinek. A tudtom nélkül. Durva, még nem tettem túl magamat rajta,de próbálom. Így kissé áthúzta a terveimet... 
Az Ikeában láttunk jó kis masszív asztalokat, kőkemény forintokért. Viszont a garázsban találtam egy asztalt, kiderült, h a Székely mama és a Vali nénje anno a háború alatt ez alá bújtak. Remélem, szúmentes, mert akkor nagyon tuti lenne. 
Vhol olvastam, h meg kell találni a saját stílusunkat és az alapján elindulni. 
Én színes vagyok, majd kb. fél éve István azt mondta, h a parasztház fehér belül, úgyh ez is az lesz, most meg jön azzal, h a háló bordó lesz. Rendben, visszaálltam a fehér üzemmódról a színesre, így meglett a stílus: mediterrán-rusztikus-népies-kézmíves. :) 
Vannak rövidtávú, hosszútávú terveink, remélem, idővel sikerül őket megvalósítani. 
Vannak, akik elbotlani látnak minket, a hatalmas kert ügyében. Mivel, szinte nem megyünk sehova sem idén, ezért marad a kert nekünk. Nos, így viszont, minimális dolgot kell majd vásárolni. Lassan el kezdem elültetni a magokat, a háznál az ablakban jól süti őket a nap, úgyh fejlődhetnek. 
Kutyust, majd sztem, szombaton visszük ki, addigra körbejárom a témát, oltásügyileg, szerzek neki kaját, tálat, vmi melegedőt és már vihetjük is. 
Mindenki kérdezte milyen érzés, hát, míg nem vágtam a drótot, addig nem tudtam, h most mit kérdeznek, de most már egyre jobban érzem. Jó érzés, de kemény is! :)