Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. március 28., szerda

13 almafa


helyett 13 gyümölcsfát hoztunk el. Van köztük, szeder, birsalma, körte, szilva, cseresznye, sárgabarack, őszibarack. Hát idővel, lesz mit a tejbe aprítani. :)
Ez jutott eszembe róla, 13 fodor van a szoknyámon.

2012. március 21., szerda

Fotók az előző bejegyzéshez

1. Csípetés

kert az oszlopok előtt és után 


konyha fal  próba bontása 

virágos kert egy része kibontás előtt és után


veteményezés kezdete
veteményezés abbahagyása

tojástartós, cserepes palánta + első tulipán a dzsungelből :)



Baltazár pillanatai

Jó rég

nem jelentkeztem, de hát zajlik az élet.
Hosszú hétvégét, tartalmasan töltöttük. Ha jól emlékszem :) csütörtökön jelenésünk volt a méhész emberrel. István kapott egy nagyon-nagyon jó ajánlatot és úgy gondoltuk, h ezt aztán nem kellene kihagyni. Holnap hozzuk el őket. Mint utólag kiderült, többen is pályáztak rá, de nagy szerencsénkre az ember nagyon-nagyon korrekt és becsületes. Sztem, ritka az ilyen.


megkezdtük a veteményezést, lett egy csomó hagyma: fokhagyma, dughagyma, magról lila-vöröshagyma, gyöngyhagyma, spenót, borsó, saláta, vajretek. Ha még fér oda, akkor lesz még ott lila dughagyma, salotta hagyma, és hónapos retek is. Szombaton már nem volt időnk a sárgarépára és a petrezselyemre, ezt vasárnap fejeztük be.


A palánták is bújkálnak kifele a cserepekből, sőt a tojástartó is úgy néz ki, működik. :)


Tegnap előtt megkaptuk az első számlát, villany, ma a szerződés és már voltunk is benn teljesítmény növelésre. Mivel csak 10amperos a ház, azt nem tudni, h az előző lakó,hogyan tudott ezzel létezni, de nekünk tuti nem fog menni. Jönnek leolvasni is, de majd kell kérnem egy másik időpontot, mert épp alvóban leszek azon a délelőttön. :) 

Ja, járt még kinn egy régi ház szakértő is, majd árajánlatot, de nem hiszem, h elfogadjuk, csak ha nagyon kedvezőt fog mondani. 

DE  mindennek a feltétele, h az illetéket fogadják el, h 12 havi pótlékmentes részletfizetés legyen. Mert, ha nem, akkor megálltunk mindennel. 

Baltazár megismerkedett a doktor bácsival, azt hittem, h rosszabb lesz a találkozás, de nagyon bírták egymást, megkapta első szuriját is, 2 hét múlva jön a következő. 

Ma kivágták a tuját, ami épp útban volt, vagy épp nem tetszett nekünk. 

Holnap ültetjük anyuval a málnákat, szedret, a maradék magokat, és majd pénteken az epret is. 

Átvittem az üres üvegeket is, nagyon sok van, úgyh most felfüggesztem az üveg beszerzést. :) Most már csak az lenne jó, h mire szezon lesz, addigra már ott tudjam csinálni a lekvárokat. :)  

Közben telefonáltak a gázosok, h nem stimmel vmi, mert hát a szerződés még a régi tulaj férje nevén van, aki tavaly meghalt és előbb kellene neki egy hagyatéki papíros ill. halotti anyakönyvi kivonat. Azután átírja a régi tulaj feleség nevére, majd a miénkre. Hát az megint nem két perc lesz. 
 
Már nyílnak a tulipánok, van pár ibolyánk. Anyu hoz orgonát és jázmin bokrot. Az úgyis Somorjáról származik vagyis inkább örökség. Tesóméktól kapunk füge bokrot. Néha olyan kicsinek titulálom a kertet, néha meg nagyon nagynak, majd ha kapálni kell, akkor tuti, h nagy lesz. :)

fotók is lesznek, csak még párosítani, formázni kell őket. :)

2012. március 6., kedd

nem várt

kiadás. 
Kiderült, h miért vizesedik a fal. A szomszéd felől, le van verve a vakolat a házról, szinte a téglák is látszódnak. Szólt, h a napokban térköveznek nála és ha gondoljuk és ajánlott is lenne, letehetünk egy vízzáró fóliát. Tegnap, István volt kinn és akkor mondta, h ezt jó lenne, ma megcsinálni. Kész. Úgyhogy meló után, irány a tüzép, megvesszük ezt a vmit, és irány a ház. Még szerencse, h jön apósom is, mert nekem halvány lila fogalmam sem lenne, h hogyan is kell felrakni, szögelni a falra-falba. 
Tüzépes szerint kétféle lehetőség van, az ipa nevezetű fólia, amit vagy felégetnek v felszögelnek. Illetve van egy másik, saját szavaival, tojástartó, szakmailag passz, h hogy hívják. Szokták ezt is, azt is, illetve mindkettőt is alkalmalzni. Szakavatottól megérdeklődte após, h akkor hogyan miként, annyi mondott elég az ipa. Nos, ennek m2 ára 600Ft, az egész hátsó falra ajánlott tenni, ha már egyszer nekiállunk. 
Sztem, ma sem lesz gond az alvással. :)

Tegnap utána jártam, a padlizsánt is illő lenne palántázni, ne kerüljön egyszerre a hideg földbe. Úgyh, míg tegnap kutyáztam, azt is elültettem.

Kutyus

Úgy gondoltuk, h már nem húzhatjuk tovább, szombaton elhozzuk a kutyust. Igen, de nagyon nem akart jönni. Nagy nehezen a Péternek sikerült megfogni, betették az ölembe és irány Somorja. Nagyon remegett, félt, h hova visszük. Belépünk a kapunk, letettem a földre, nagyon-nagyon meg volt illetődve. Vettünk apró jutifalatokat és azzal próbáltuk magunkhoz édesgetni. Fél órát vele voltunk, majd irány a következő program. Este fele újra kimentünk, este f10ig kinn voltunk vele. Sikerült úgy ahogy eljutni a haverfelvételig. :) De ideiglenes pozícióra. :) 
Másnap reggel mentünk ki, keressük, egy helység, még egy, és még egy, sehol, megnéztük az ólakat, semmi. Egyszer csak feltűnt egy kis fekete pamacs, a régi ganéjdomb, most kb. komposztáló és a szomszéd kerítése mellett, szinte abba beleolvadva. Rám, picit morgott, de némi jutifalatért cserébe, már jött is. Vasárnap egész nap vele voltunk, úgyh tegnap reggel, h mentem, már jött elém, megismert. :) 
Felhívtam az állatorvost, h lenne egy kutyus, még nincs oltva. Kicsit elszőrnyülködött, h ennyi idős és még semmi oltás. Azt mondja, h vigyük be (vááááá) és apránként megkapja az oltásokat. Tegnap vettem, nyakörvet, pórázt, úgyh ismerkedünk ezzel is. Azt hiszem, ez is két emberes feladat lesz, elsőnek. 
Bár, szélvédett helyen van, de azért viszek haza pár karton dobozt, aztán abból készül neki, ideiglenesen kutyaház. Otthon van még pár darab hungarocell, azt is berakom neki.