Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. június 27., szerda

fotók, újra

Nálunk, ez egy fej fokhagyma, 2 gerezdből áll :)


Terméseink

Kertünk

virágok I.

virágok II.
Baltus - pózolt

2012. június 26., kedd

Akad

pár fotó, azokat alkalomadtán felteszem. 
A kert burjánzik, a borsó helyét nem sikerült 'felásni", mivel újabb eső zúdult rá, majd a héten, remélem. Oda kerül egy kis patisszon, cékla, talán még a sárgarépa is újra nőhet. Bálint gazdánál olvastam, h július közepéig, még babot is lehet ültetni. Lett, másodvetésű borsó, keleget, zöldbab, hát ez már neccesebb, a gaz jobban nő, pár fűszer növény, remélem, idővel ők is legyűrik a gaz rengeteget, de míg nem látom, h hol sorol, addig nem tudok gazolni sem. :( 
Az uborka őrültek módjára kúszik az alacsonynak titulált kordonon, a cukkínik giga-megák, ennek a feldolgozására keresek lehetőségeket. A pillanatnyi elfogyasztás is jó, de igazándiból a télire eltevés lenne a legkedvezőbb. Készült belőle főzelék, idővel a kulínárison olvasható lesz. :) 
A nagydobosi tökök is kúsznak, remélem, lesz rajtuk jó sok, vagy kevésbé sok, de jó nagy sütőtök! :) 
Paradicsomfán, gigászi paradicsomok csüngnek, a kis paprikák is színesednek, a padlizsán bokrosodik. 
Felszedtünk - kíváncsiságból - fokhagymát, mivel úgy tűnt mintha elszáradna. 1 fej 2 gerezdből áll, őrült nagy gerezdek. :) 
délelőtt megyek is ki, megmenekítem őket a gyomtól! 
Baltazár nagyon nem akar higgadni, bár a meleg kiveszi az erejét, de azért a telefonomat megkóstolta, bosszúból, mivel nem játszottam vele. :) :(
Ház, kavics bekerült, mindhárom helységbe, elméletileg ma jön a kőműves és felméri a terepet, h kell-e még, vagy jöhetnek a munkásai és építhetnek tovább. Azt hiszem, én leszek a felügyelő, hú de nem szeretem, de hát, mindenki dolgozik, én is, de persze, nem annyit, mint a többiek. 
Baba: tegnap voltam doktorbácsinál, jövő héten megyünk genetikai ultrahangra, ahol is újra feltérképezik, h minden rendben van-e. Azért remélem, h a nemét is elárulják menet közben. Örülnék neki. Mégsem járja, h végig Hubának hívom, aztán meg kiderül, h kisleánka. :)

2012. június 15., péntek

Fészekrakás

is már felkerülhet ide, mivel már a melóhelyen is publikussá vált a dolog. Addig nem szerettem volna, nehogy gond legyen belőle. 
Szóval, 4 hónapos voltam ezen a héten, túl vagyunk már a down-kóros vérvétel-uh-n, szerencsére negatív lett, aztán kedden voltam AFP-s vérvételen, igazándiból fogalmam sincs, h ez konkrétan mi, vmi betegség kiszűrők. De én most olyan nyugodt vagyok, h sztem, ott is minden rendben lesz. 
Az, hogy lányka-e vagy fiú-e :) azt majd - ha szerencsém van - a június utolsó hetében - reményeim szerint 28án - megtudjuk. Végül is  mindegy, csak egészséges legyen, de azért jó lenne tudni. ;) 
Bár, nem szerettem volna még ilyen korán bármit is venni, de barátnőmék a tűzoltóság jóvoltából helyileg megszorultak, így átvettük tőlük a babakocsijukat, sztem, nem bántuk meg, s gyakorlott anyukák szerint sem. :) Majd teszek fel fotókat a babócáról is és a kocsiról is. :)

2012. június 14., csütörtök

A kert halad

szépen! Felszedtünk újabb adag borsót, a helyére palánták kerültek. Egy részét a piacon vettük, egy része az én szerény nevelgetésem, de azok még nagyon aprók, sorsukra bíztam őket ill. kaptunk Öcsitől is jó sokat. Itt is szeretném megköszönni.
Igazándiból a zakuszka alap van meg: paradicsom, paprika, padlizsán. És még kaptunk tőlük bazsalikomot is. Örülök neki, mert az enyém nem nőtt ki. És még jó sok büdöskét, ami jó lesz a padlizsán köré, elriasztja a bogarakat!

Másodvetésbe került újból 6 sor borsó (kb. 7m-es egy sor) és még szeretnénk zöldbabot ill. sóskát és patiszont, mert az nem kelt ki, vagyis egy, de már az is roskadozik. Ja és még vetettünk nyári retket és fehéret is. Az nagyon ízlett mindenkinek.
A meggyfáról lekerült az összes termés, egy része bekerült a fagyasztóba, másik részéből kb. 12 liter szörp lett és még maradt egy vödörrel, nagy valószínűséggel az is szörpként végzi. Recept a közeljövőben a gasztros részlegen.
Akadnak kis cukkínik már és az uborkára is háló került. Nagyon szép kis sárgarépáink is vannak! A borsóleves szinte a kertből kerül ki. :)
idén, azt hiszem, kimaradnak a lekvárok és szörpök lesznek. :) Lecsúsztam az eperről, ma sem tudok kimenni szedni... :S
Múlt héten meghozták a kavicsot, úgyh lassanként már nem rombolunk, hanem építünk.

2012. június 8., péntek

Létezünk

csak épp borsó a köbön van. A középkorai, a közép és a kései úgy döntött, h együtt érnek, így most tegnap egész nap borsót szedtem. :) 
meghozták a kavicsot is, úgyh már nem rombolunk, hanem építünk. 
Baltazár, vizsont allergiás a palántás cserepeimre, mert 2 tálcát is elrendezett. Úgyh kell vennünk pár palántát. :) És még ültetünk zöldbabot, vajbabot is, mivel szabadulnak fel helyek. No és persze, még retket, biztos, ami biztos, legyen utánpótlás. :)