Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2013. május 23., csütörtök

Térkövezés képekben

2012 tavaszi állapotok



2013. május eleje, rombolás




amiket a föld rejtett, térkő lerakása előtt 1 héttel



Kész 99%, mivel még söprögetnünk kell!


2013. május 8., szerda

Rejtélyek házában nagy nehezen,

de megkezdődött az idei nagy meló, a térkövezés. Az álomba ringató járda felszámolása helyett rusztikus térkő lesz. Már, lassan egy hete ígérték, h jönnek, de vhogy nem értek ide. Erre tegnap megjelentek, a két melósnak első kérdése, van-e kocsma a közelben?! és hogy van-e talicskánk. Hát az nincs - hangzott válasz, mire ők: milyen háztartás az, amelyikben nincs egy valamire való taliga. Hát ilyen. 
ma, délben megérkezett a markoló is. A feltört betonréteg alatt újabb beton volt. 
Nem tudjuk, h merre fut a csatorna, gáz, víz vezeték ill. mennyire mélyen. 

Közben, telefonáltak a bútorboltból is, h megérkezett a szoba bútor. Gondoltam, h holnap korán elmegyek a bankba, veszek ki pízt, aztán délelőtt már hozhatják is. Nem jó, mert holnap jön - elméletileg - a térkő. Így a bútor áttolódik péntek délelőttre.

Az, h a babakocsit, hogyan fogjuk kiemelni, azt nem tudni. Majd külön-külön, előbb a babakocsit, majd Orsit az ablakon. :D

Első kis betegségünk is megvan. Orsinak már múlt hét szerda óta híg a széklete, kb. a puki sógoróstól jön, van mikor nagyobb család jön, van mikor kisebb. Ez pár napig normálisnak is tűnt, mondván, jön a foga és már lassan ki is bújik. De csak vasárnap volt képes leállni egészen hétfő délutánig, majd megint rázendített. Szinte dupla annyi pelus fogy, Manónak már fájt a popsija is, ahogy kentem, szóval, nem egyszerű. Úgy gondoltam, h próbáljuk a krumplit és ha az sem fog, akkor elmegyünk dokihoz. Így is lett. Piros a kis torka, vmiféle vírus, diétázni kell - ilyen pici korban is már - krumpli, alma reszelve, sárgarépa, banán, tea, tápszer és hipp ors v mi neve. Ha péntekig nem múlik, akkor kap vmi mást és hétfőn így nem lesz oltás. Most inkább az oltást választanám!!! Sztem, Orsi is.