2015. november 1., vasárnap

idei év

Ha tehetném, ezt az évet teljesen másképp csinálnám, ahogy most volt. 
Még anyunál vagyunk, de már lassan visszaköltözünk. 
Május végén ugye kiderült, h vizesednek a falak, megkerestem a közelben vkit, az csak ígérgetett, majd aug-ban felhívtuk az ország túl felén lévő szakit, csüt beszéltünk vele, hétfőn délelőtt itt voltak, délben már végeztek is. 
Akkor levertük a vakolatot, de egy idő után már nem igazán bírtuk ketten, így hívtunk két embert - ez sem volt egyszerű. 
Majd felszívódott a kőművesünk, akiket megkérdeztem, aug végén, vagy a következő évet mondták v szept vége-okt elejét, ott azt hittem, összerogyok. Megint felhívtuk az orzság túl felén lévőket, h tudnának-e ill. mikor, szept közepén ott voltak, 3 nap alatt végeztek. 
Kellett keresni egy újabb kőművest,aki a csekély alapterületű előszobánkat leburkolja, a talonban lévők sem értek rá, itt jött a képbe a barátnőm, akinél szintén volt egy szaki, s ő jött át hozzánk is. Így az ő segítségével ill. a laminált lerakóval, pont arra végeztünk, mire a festő is tudott jönni. Nem volt egyszerű dolga, mivel ahol levertük a vakolatot, ott csak meszelni lehetett, fölőtte pedig diszperzit. 
Kész a festés, most pakolunk vissza, ill. az étkező-nappaliból ki, h aztán ott is legyen egy eü festés. 
Várjuk még az asztalost, de még ő sem jelentkezett... nov végén jönnek a bútorok, szóval Orsi szülinapjára - dec 4 - csak elkészülünk. 
most még a kavicsot próbáljuk elvitetni, amit kitermeltünk a szobákból s utána kert szántás és talán végzünk is. 
Sikerült körte pálinkát is főzetnünk. István kapott egy régi öreg körtefa feléről körtét ill. ahova járunk tanulni, ott is adtak. kb. 200l cefréből lett 16,8l pálinka, Megdícsért a főző is, h milyen szépen lett elkészítve a cefre. Közös munka volt, családi. 
Kistesó még várat magára, ill. lassan majd letelik a 3 év s mennem kell dolgozni is... de nem tudom, h hogyan tudok visszamenni 24h-ba... Szóval, még nagyon nem tudunk lazítani... 

Nincsenek megjegyzések: