Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. március 21., szerda

Jó rég

nem jelentkeztem, de hát zajlik az élet.
Hosszú hétvégét, tartalmasan töltöttük. Ha jól emlékszem :) csütörtökön jelenésünk volt a méhész emberrel. István kapott egy nagyon-nagyon jó ajánlatot és úgy gondoltuk, h ezt aztán nem kellene kihagyni. Holnap hozzuk el őket. Mint utólag kiderült, többen is pályáztak rá, de nagy szerencsénkre az ember nagyon-nagyon korrekt és becsületes. Sztem, ritka az ilyen.


megkezdtük a veteményezést, lett egy csomó hagyma: fokhagyma, dughagyma, magról lila-vöröshagyma, gyöngyhagyma, spenót, borsó, saláta, vajretek. Ha még fér oda, akkor lesz még ott lila dughagyma, salotta hagyma, és hónapos retek is. Szombaton már nem volt időnk a sárgarépára és a petrezselyemre, ezt vasárnap fejeztük be.


A palánták is bújkálnak kifele a cserepekből, sőt a tojástartó is úgy néz ki, működik. :)


Tegnap előtt megkaptuk az első számlát, villany, ma a szerződés és már voltunk is benn teljesítmény növelésre. Mivel csak 10amperos a ház, azt nem tudni, h az előző lakó,hogyan tudott ezzel létezni, de nekünk tuti nem fog menni. Jönnek leolvasni is, de majd kell kérnem egy másik időpontot, mert épp alvóban leszek azon a délelőttön. :) 

Ja, járt még kinn egy régi ház szakértő is, majd árajánlatot, de nem hiszem, h elfogadjuk, csak ha nagyon kedvezőt fog mondani. 

DE  mindennek a feltétele, h az illetéket fogadják el, h 12 havi pótlékmentes részletfizetés legyen. Mert, ha nem, akkor megálltunk mindennel. 

Baltazár megismerkedett a doktor bácsival, azt hittem, h rosszabb lesz a találkozás, de nagyon bírták egymást, megkapta első szuriját is, 2 hét múlva jön a következő. 

Ma kivágták a tuját, ami épp útban volt, vagy épp nem tetszett nekünk. 

Holnap ültetjük anyuval a málnákat, szedret, a maradék magokat, és majd pénteken az epret is. 

Átvittem az üres üvegeket is, nagyon sok van, úgyh most felfüggesztem az üveg beszerzést. :) Most már csak az lenne jó, h mire szezon lesz, addigra már ott tudjam csinálni a lekvárokat. :)  

Közben telefonáltak a gázosok, h nem stimmel vmi, mert hát a szerződés még a régi tulaj férje nevén van, aki tavaly meghalt és előbb kellene neki egy hagyatéki papíros ill. halotti anyakönyvi kivonat. Azután átírja a régi tulaj feleség nevére, majd a miénkre. Hát az megint nem két perc lesz. 
 
Már nyílnak a tulipánok, van pár ibolyánk. Anyu hoz orgonát és jázmin bokrot. Az úgyis Somorjáról származik vagyis inkább örökség. Tesóméktól kapunk füge bokrot. Néha olyan kicsinek titulálom a kertet, néha meg nagyon nagynak, majd ha kapálni kell, akkor tuti, h nagy lesz. :)

fotók is lesznek, csak még párosítani, formázni kell őket. :)

Nincsenek megjegyzések: