Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. június 14., csütörtök

A kert halad

szépen! Felszedtünk újabb adag borsót, a helyére palánták kerültek. Egy részét a piacon vettük, egy része az én szerény nevelgetésem, de azok még nagyon aprók, sorsukra bíztam őket ill. kaptunk Öcsitől is jó sokat. Itt is szeretném megköszönni.
Igazándiból a zakuszka alap van meg: paradicsom, paprika, padlizsán. És még kaptunk tőlük bazsalikomot is. Örülök neki, mert az enyém nem nőtt ki. És még jó sok büdöskét, ami jó lesz a padlizsán köré, elriasztja a bogarakat!

Másodvetésbe került újból 6 sor borsó (kb. 7m-es egy sor) és még szeretnénk zöldbabot ill. sóskát és patiszont, mert az nem kelt ki, vagyis egy, de már az is roskadozik. Ja és még vetettünk nyári retket és fehéret is. Az nagyon ízlett mindenkinek.
A meggyfáról lekerült az összes termés, egy része bekerült a fagyasztóba, másik részéből kb. 12 liter szörp lett és még maradt egy vödörrel, nagy valószínűséggel az is szörpként végzi. Recept a közeljövőben a gasztros részlegen.
Akadnak kis cukkínik már és az uborkára is háló került. Nagyon szép kis sárgarépáink is vannak! A borsóleves szinte a kertből kerül ki. :)
idén, azt hiszem, kimaradnak a lekvárok és szörpök lesznek. :) Lecsúsztam az eperről, ma sem tudok kimenni szedni... :S
Múlt héten meghozták a kavicsot, úgyh lassanként már nem rombolunk, hanem építünk.

Nincsenek megjegyzések: