Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. szeptember 1., szombat

Élünk-létezünk

csak épp most kisebb elánnal, mint eddig. 
A konyha szépen alakul, ugye kész a mennyezet, a járólap, állnak a bútor falak. Ki kellene választani a munkalapot. Sajnos, készen venni nem tudunk, mert az eleje kb. 59cm a vége 62. Még választanom kell vmiféle csempét a pult fölé és még a polcokat kell elhelyezni, aztán úgyahogy a konyha használható is lenne. Ja és még a szagelszívó. Muszáj, mert a wc is a konyhából nyílik, így duplán kell. :) Majd egyszer, ha átalakításra kerül a sor, akkor ott változik a helyzet, majd egyszer. :) 
Háló kifestésre került, a rózsaszín nem nagyon akarta megadni magát. Nappali-étkező-konyha-előszoba fehér színben pompázik. 
Elméletileg a hétvégén jönnek lerakni a lamináltat a nappali-étkezőbe. 
Átkerült már hozzánk nagymamám háborús asztala(anno ez alá bújtak el a nagynénémmel)is. Ezt is kicsit fel kell javítani, és használható is.Ehhez még székek kellenek és már le is tudunk ülni. 
A lámpákat egyelőre egy szál égő helyettesíti. 

Augusztus 18ai hétvégén megtartottuk az utolsó Kinga Túrszos hétvégét, amolyan kis házavató is volt baráti körben, mert aztán már ki tudja, h mikor tudjuk összehozni újra. Ennek örömére egy kis vadpörköltet főztem az udvaron. Baltus is jól viselkedett, nem volt rá panasz. 

Kiderült, h kislányunk lesz, már a nevet is sikerült kiválasztani, Orsolya. Tegnap nagyon rafkós volt, gondoltam, h alszok, míg az István haza nem ér. Én ezt gondoltam, ő mást, úgy döntött, h most rugdalásos verzió jobb. Úgyh mondtam is, vmi köztes állapotban leszek, alvást imitálok és hullámzik a hasam. :) 
Nagyon sok mindent kapunk, ezt itt is megköszönném Esztinek, Katinkának és előre Vicának is. Így mondtam anyunak, h októberre toljuk a beszerzést, mert ki tudja, h mit kell még venni. És persze, Zsuzsinak is köszönöm a sok szóbeli segítséget. 
Szépen fejlődünk, doktor bácsi is már pihenésre intett, de Orsi sem enged már sietni, úgyh muszáj. Kevesebb, mint 3 hónap van hátra. Bár, akárhányszor kimondom a születésre kiírt dátumot, mindig decembert érzek, majd a Télapó előfutárai meghozzák, csak az időjárás legyen jó, h bejussunk Győrbe. :)

Kertből most anyuval szüretelünk, a paradicsom gigászi mennyiséget hoz. Eddig 10liter paradicsomlét sikerült eltenni és tegnapi nappal kb. 15 liter várakozik és még mindig érik! 
Padlizsán is hozza a formáját, amiből zakuszka és padlizsánkrém készül. A kápia paprikák kissé monoton, lassú tempóban érnek, de azért csak sikerül felzárkózniuk. 
Bazsalikom szörpöt szeretnék még készíteni, mivel nagyon burjánzik és hát nem szeretném csak úgy kidobni... 
Azt hiszem, a kamra polcai nem fognak üresen álldogálni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jelzem, rendszeresen olvaslak, várom az újabb írást,vagy fotókat.

Turák Kinga írta...

köszi, bár jó lenne tudni, h ki vagy! :)